INICIATIVES

*INICIATIVES A L'ÀFRICA



Dins la problemàtica dels nens soldat existèixen poques iniciatives donades les situacions de caos que es viu en els països on es donen aquest casos, però això no vol dir que no hi existeixin. Aquest fragment del documental "Invisibles" ens mostra dues iniciatives que s'han dut a terme al nord d'Uganda, una d'elles serveix per a oferir protecció nocturna als nens de certes comunitats per a evitar que siguin segrestats per a combatre com a soldats. L'altre és un centre de rehabilitació per a nens soldats que han pogut escapar. En aquest centre es pràctiquen diferents tallers per a que els nens aconsegueixin reinsertar-se de nou a la societat. Alguns dels nens afectats directament per la guerra ens expliquen les seves experiències, sentiments, així com els seus remordiments.



*INICIATIVES AL BRASIL



El documental Favela Rising tracta sobre una iniciativa que ha sorgit a les faveles del Brasil, on molts nens pobres són reclutats per les organitzacíons de traficants. Aquesta iniciativa intenta donar als nens de les favelas una alternativa a les bandes criminals a través de la música. També a Brasil han sorgit altres iniciatives similars, com Surfing Favela, que té el mateix plantejament d'objectius, oferint com a alternativa el surf. Aquesta iniciativa està sent molt exitosa, havent portat a més d'un nen de les faveles al campionat nacional de surf del Brasil.





*INICIATIVES A BANGLADESH


Les iniciatives per a fer front al treball infantil a Bangladesh passen per intentar dotar d'accés a l'educació a els nens més vulnerables, així coma aquells que treballen, amb l'objectiu de que puguin millorar el seu futur i poc a poc concienciar a la societat per a en un futur poder solventar el problema.